Acasă > Eveniment > Ruina teatrului de vară domină în perla litoralului românesc

Ruina teatrului de vară domină în perla litoralului românesc

Locul unde, seară de seară, ani la rând, se adunau sute de turiști, a ajuns o ruină. Vorbim despre Teatrul de vară din stațiunea Mamaia. Sunt ani întregi de când teatrul nu mai prezintă interes pentru autorități. Oamenii străzi sunt cei care i-au găsit o întrebuințare. Acesta le ține loc de adăpost.

Ca mai toate clădirile de interes din oraș, și Teatrul de vară din Mamaia a fost abandonat. Chiar dacă, oficial, acesta este închis pentru conservare, nu am întâmpinat nicio problemă să intrăm în interior. Mirosul care te întâmpină este  greu de suportat semn că aici își fac veacul oameni ai străzii care vor noaptea să aibă cu acoperiș deasupra capului. Pereții sunt vizibil afectați, scaunele nu mai pot fi folosite, iar mesajele desenate cu graffiti împodobesc în cel mai grotesc mod cu putință zidurile care stau să cadă.

Toate privirile celor care veneau la spectacol erau ațintite asupra artiștilor ce urcau pe scena teatrului de vară. Acum doar pisicile mai urcă pe scenă. Până și varul care ar fi trebuit să ascundă starea jalnică a pereților s-a stransformat într-un alb scorojit. Dovada faptului că aici au concertat mulți artiști stau părți din afișele ce anunțau spectacolele din fiecare seară.

De multe ori, accesul la spectacol era gratuit. Gratuită a fost și intrarea hoților care au avut grijă și de instalația electrică. Cablurile de cupru au fost furate. Gunoaiele sunt la tot pasul, iar autoritățile nu fac nimic în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *