S-a deschis sezonul turistic în Delta Dunării

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării anunță că a început oficial sezonul turistic 2019 în Delta Dunării şi în judeţul Tulcea.

După încetarea perioadei de prohibiţie pentru pescuitul la ştiucă,  încep primele concursuri internaţionale de pescuit organizate în principalele incinte specializate din Delta Dunării.

Pescarii amatori pot pescui pe întreg teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (cu excepţia zonelor protejate şi a celor strict protejate), respectând reglementările în vigoare.

Conform regulamentului de pescuit valabil pentru anul 2019, pescuitul recreativ-sportiv la ştiucă este permis numai cu reţinerea a maximum două exemplare pe zi cu o greutate totală de până la cinci kilograme sau a unui singur exemplar dacă greutatea lui depăşeşte cinci kilograme.

În incintele dedicate pescuitului sportiv se practică exclusiv pescuitul de tip catch & realease.

În martie, amatorii de bird watching pot asista la revenirea păsărilor călătoare în Delta Dunării, iar operatorii specializaţi oferă excursii dedicate, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

Luna martie coincide, de asemenea, cu sosirea navelor de croazieră, care aduc anual în Deltă mii de turişti străini, în principal din Germania, Austria sau Franţa.

Anul acesta, prima navă de croazieră va acosta în Tulcea pe 31 martie.

Până la sfârşitul lunii noiembrie vor sosi în Deltă 292 de nave de croazieră, care vor acosta în patru porturi principale: 222 în Tulcea, 37 în Sfântu Gheorghe, 26 în Chilia şi 7 în Sulina.

Pentru vacanţa de Paşte şi de 1 Mai, turiştii pot găsi în judeţul Tulcea oferte variate, de la agro-pensiuni, pensiuni şi până la hoteluri de 3, 4 şi 5 stele.

Preţurile pachetelor turistice pentru această vacanţă variază între 500 şi 1.500 de lei pentru o persoană, dar, deja, gradul de rezervare a depăşit 60% în majoritatea unităţilor de cazare.

Sursa: Comunicat Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *