Acasă > Eveniment > S-a făcut dreptate!

S-a făcut dreptate!

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat o decizie istorică într-un caz în care victima unui accident rutier a solicitat despăgubiri de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Este pentru prima dată în România, când o companie puternică, și mai ales de stat, este obligată la plata unor despăgubiri record către o persoană fizică.

Constănţeanca Georgiana Elena Ghegeliu(foto), o tânără care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de circulaţie a primit, prin decizia judecătorilor ÎCCJ, 1 milion de euro!

Tânăra a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, iar după ani de procese a sosit şi decizia definitivă a instanţei. Suferința ei a început a doua zi de Crăciun, în 2006. Georgiana se afla în maşina condusă de prietenul ei, pe drumul naţional care duce spre Braşov, la km 34. La un moment dat, tânărul a încercat să evite coliziune cu un BMW, rămas neidentificat, care a pătruns pe contrasens. A pierdut controlul maşinii şi s-a oprit într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorata. Parapetul a străpuns portiera, a secţionat mâna fetei, iar la spital medicii au fost nevoiţi să amputeze braţul tinerei.

Conform dosarului instrumentat timp de cinci ani de către poliţiştii şi procurorii braşoveni, prietenul Georgianei, care conducea maşina, nu este vinovat de producerea accidentului. Potrivit anchetatorilor, vina accidentului o poartă administratorul drumului, adică CNADNR. În acest sens, la dosar există şi expertiza tehnică – auto dispusă în dosarul penal instrumentat la Braşov.

Decizia de joi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *