S-a reluat furnizarea apei potabile la parametrii optimi în localitatea Cumpăna

 

Lucrările de remediere a avariei survenite la nivelul Stației de Pompare Bifurcație Cumpăna au fost finalizate.

Echipele RAJA au lucrat la foc continuu pentru a înlocui conducta de refulare afectată și pentru refacerea izometriei grupului de pompare nr. 2.

Prin urmare, în cursul nopții trecute, 23 spre 24 martie 2023, imediat ce a devenit funcțional și cel de-al doilea grup de pompare, s-au executat manevrele de vane pentru umplerea rețelei și reluarea furnizării apei la parametrii optimi, în întreaga localitate

”Urmare a unei avarii survenite la nivelul conductei principale ce pleacă de la Stația de Pompare Bifurcație Cumpăna, alimentarea cu apă a localității Cumpăna s-a întrerupt în jurul orei 06.00.

Echipele RAJA intervin remedierea avariei, estimându-se că lucrarea va fi finalizată în jurul orei 19.00.

Lucrările sunt mult îngreunate de adâncimea la care este pozată conducta, dar și de debitul mare de apă, pentru reparații fiind necesară golirea întregului rezervor de la nivelul stației. Drept urmare, până în jurul orei 19.00, consumatorii din Cumpăna vor fi lipsiți de apă”, anunța ieri RAJA.

La ora 17.00, societatea preciza însă că la nivelul Stației de Pompare Bifurcație Cumpăna există două sisteme de pompare a apei către localitate.

În urma decopertării zonei, s-a constatat necesitatea schimbării conductei de refulare de la nivelul unei instalații de pompare pe o lungime de câțiva metri.

Lucrările necesare de înlocuire și de refacere a izometriei grupului de pompare nr. 2 necesită o perioadă mai mare de timp.  Totodată, din cauza debitului mare de apă, stația a fost inundată și pompele de mare putere au fost afectate, motiv pentru care au fost scoase din instalație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *