S-a reusit realimentarea localitatilor care au fost afectate de avarierea liniilor de inalta tensiune din sudul litoralului

  •  
  •  
  •  
  •  

Constanta, 20 decembrie 2012 – ora 9:00

La ora 8:10 in aceasta dimineata s-a reusit realimentarea tuturor localitatilor care au fost afectate de avarierea liniilor de inalta tensiune din sudul litoralului provocata seara trecuta de viscolul puternic, vantul ce a batut cu mare intensitate si de precipitatiile ce se transformau instantaneu in gheata pe echipamentele electrice.

S-a intervenit cu mare dificultate din cauza vantului inghetat ce sufla in rafale si a  conditiilor de noapte. Toate echipele au fost mobilizate in teren, fiind suplimentate de echipe ale contractorilor.

Aceasta avarie a fost declansata datorita vantului puternic care a antrenat in galopaj conductoarele liniilor de inalta tensiune (conductoarele se apropie datorita vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate).

In acelasi timp, au fost afectate si retele electrice de medie tensiune din judetul Constanta.

Sunt nealimentate total 5 linii de medie tensiune si 4 partial, 121 posturi de transformare, fiind afectate 15 localitati: Dulcesti, Mosneni. Pecineaga, Vinatori, 23 August, Schitu, Baraganu, Potarnichea, Movilita, Topraisar, Miristea, Osmancea, Ciobanita, Limanu si Vama Veche-partial.

Un numar de 33 de echipe Enel Distributie Dobrogea si ale contractorilor sunt mobilizate pentru interventie pe aria judetului Constanta.

In judetul Tulcea este nealimentata o linie de medie tensiune partial, cu 9 posturi de transformare si 2 localitati afectate: Sambata si Cerbu.

In judetele Calarasi si Ialomita nu sunt localitati nealimentate cu energie electrica. Se intervine pentru remedierea deranjamenteleor individuale si colective.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara cordoane si conductoare rupte, crengi cazute pe liniile electrice aeriene, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic.

Un numar de peste 60 de echipe Enel Distributie Dobrogea si ale contractorilor sunt mobilizate pentru interventie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *