Acasă > Administratie > S-a scumpit gigacaloria la Constanța!

S-a scumpit gigacaloria la Constanța!

Gigacaloria se scumpeşte la Constanţa cu 5,5 % pentru persoanele juridice. Restul populaţiei nu va avea de suferit până pe 10 martie, dată la care se estimează că fondurile pentru subvenţie vor fi epuizate. De asemenea programul de asfaltare a oraşului va porni cel mai devreme la sfârşitul lunii august a acestui an.

Consilierii locali constănţeni au aprobat scumpirea gigacaloriei pentru persoanele juridice cu 5.5 %. Această majorare vine ca urmare a solicitării ANRE cauzată de o presupusă creştere a preţului gazelor.

“La București a crescut prețul gigacaloriei. Nu mă întrebați de ce, pentru că asta l-am întrebat și eu pe directorul Electrocentrale S.A.. Băi nene, i-am zis, în condițiile în care prețul petrolului a scăzut, pe plan mondial, la jumătate, prețul gazului urmează să scadă și el, dar o remanență de vreo cinci-șase luni cum susțin petroliștii, cum mama mă-sii creșteți prețul? Și a început și el să îmi înșire: Distrigaz, Romgaz, Congaz, toți au crescut prețul”, le-a spus consilierilor locali Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa.

Persoanele juridice vor suporta o creştere a preţului gigacaloriei de la 363 la 383 lei. Din fericire pentru restul populaţiei din Constanţa s-au găsit bani la bugetul local pentru subvenţionare. Banii vor ajunge însă doar până pe 10 martie. De asemenea, tot din cauza lipsei fondurilor programul de asfaltare va începe abia la sfârşitul lunii august.

“Banii ca să acoperim această creștere a celor de la București, ca să nu simtă nimic populația, sunt suficienți până la 10 martie. În ședința viitoare, o să vedem ce vom face: tăiem de undeva din buget și mai acoperim sau  această creștere de aproape 6% se va reflecta în prețul către populație, față de ceea ce este acum”, a afirmat primarul Radu Mazăre.

Până atunci, constănţenii vor merge pe drumuri peticite, pentru că  firma primăriei nu poate efectua decât lucrări de reparaţii ale drumurilor. Programul de asfaltare ar putea începe chiar şi anul viitor, dacă licitaţia va întârzia, sau dacă vor exista contestaţii

Redactor: Bogdan Bolojan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *