luni, 10 august 2020
Acasă > Politica > S-au bucurat degeaba! Baronii locali nu scapă de controlul judiciar

S-au bucurat degeaba! Baronii locali nu scapă de controlul judiciar

Modificările legislative privind controlul judiciar, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, vor fi promovate de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, ministrul Justiţiei precizând că soluţia a fost convenită în discuţia avută, marţi, cu membrii CSM, Înaltei Curţi de Casaţie şi Ministerului Public.

“În urma întâlnirii pe care am avut-o ieri cu reprezentanţii CSM-ului, Înaltei Curţi şi Ministerului Public, am ajuns la concluzia că soluţia ar fi ordonanţa de urgenţă”, a anunţat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Marţi, premierul Victor Ponta afirma că modificările vor fi promovate prin proiect de lege, nu prin ordonanţă de urgenţă, deoarece există suficient timp pentru a fi aprobate şi de Parlament în actuala sesiune, din luna decembrie.

Miercuri, în şedinţa de guvern, Ponta a afirmat că ministrul Justiţiei a prezentat proiectul sub formă de ordonanţă de urgenţă “ca să nu intrăm în vacanţa parlamentară”, actul normativ urmând să fie aprobat miercuri şi să intre în vigoare.

Curtea Constituţională a stabilit, joi, că articolele din noul Cod de procedură penală care reglementează modul de aplicare a controlului judiciar şi a controlului judiciar pe cauţiune sunt neconstituţionale, pentru că restrâng libertatea individuală, libera circulaţie şi viaţa intimă, iar Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat că sunt necesare modificări printr-o ordonanţă de urgenţă care să intre în vigoare anterior publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *