S-au ridicat restricțiile de pe Podul de la Cernavodă. A2 fără șantiere, de la București la Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  

Astăzi, începând cu ora 14:00, traficul rutier a fost reluat în integralitate pe Podul peste Dunăre de la Cernavodă, ridicându-se restricțiile ce au fost impuse pe fondul lucrărilor desfășurate pentru reabilitarea acestuia.

Astfel, circulația se redeschide și pe calea 2 a podului de la Cernavodă, sensul Constanța – București.

Din perspectiva siguranței circulației,  că viteza legală pe pod este de 80 de km/h.

De asemenea, reamintim că în luna februarie a acestui an, CNAIR a semnat contractul pentru “Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, valoarea contractului fiind de 66,847,689.39 Lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Pe perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere.
Toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival.
La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător și a respectat termenul de redare în trafic așa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă”. a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Sursa. CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *