„S.O.S poluarea electromagnetică”

Trăim în era gadgeturilor care ne ușurează munca și implicit viața, însă puțini dintre noi știu care sunt riscurile la care ne expunem când le folosim. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România lansează Campania națională de informare și conștientizare „S.O.S poluarea electromagnetică”. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România lansează campania „S.O.S poluarea electromagnetică” ce își propune să informeze și să aducă la cunoștință utilizatorilor de gadgeturi și nu numai pericolele la care se expun. Din păcate, câmpurile electromagnetice artificiale se află la tot pasul și sunt în continuă amplificare. În comparație cu alte țări, România nu are un cadru legal bine definit, care să reglementeze cel puțin amplasarea antenelor și utilizarea Wi-Fi în spitale și școli. Consecinţele pe termen lung ale acestei neglijențe ar putea fi serioase. ”Tehnologia bazată pe unde radio generează poluare electromagnetică și este cea mai perfidă formă de poluare cunoscută până în prezent. Aceasta nu poate fi detectată prin intermediul organelor de simț, ci prin metode speciale de determinare a densității de putere și a altor parametri ai câmpului electromagnetic, în același timp fiind și costisitoare.” Cercetătorii au observat o creștere continuă a numeroase tipuri de cancer, pe care mulți dintre aceștia o consideră că este direct proporțională cu creșterea nivelelor câmpurilor electromagnetice. Cei mai afectați sunt tinerii care petrec foarte mult timp în fața calculatorului și vorbesc ore în șir la telefonul mobil. Tot ei sunt conectați mereu la internet wireless și folosesc și dispozitive de ultimă generație, toate acestea emițând diferite forme de câmpuri electromagnetice. Inițiatorii campaniei au câteva recomandări pentru pentru minimizarea efectelor expunerii la radiaţii:

1.Nu permiteţi copiilor mai mici de 12 ani să folosească un telefon mobil, în afară de cazurile de urgenţă.
2. Limitaţi folosirea telefonului mobil la apelurile cele mai importante şi limitaţi durata convorbirilor.
3. În timpul convorbirii, menţineţi telefonul la o distanţă cât mai mare de corp.
4. Nu ţineţi telefonul mobil în buzunar în apropierea vreunui organ vital (de exemplu inima) sau la centura pantalonilor.
5.  Atunci când apelaţi, aşteptaţi ca interlocutorul dumneavoastră să răspundă şi abia apoi puneţi telefonul la ureche.
6. Nu efectuaţi un apel atunci când semnalul este slab.
7. Evitaţi să telefonaţi de pe mobil în locurile în care se găsesc produse inflamabile.
8. Nu folosiţi telefoanele mobile în spaţii închise ai căror pereţi conţin metal, precum autovehiculele şi lifturile.
9. Depărtaţi-vă la o distanţă de mai mult de 1 m de o persoană ce vorbeşte la telefonul mobil şi evitaţi să folosiţi telefonul mobil în locuri precum metrou, tren sau autobuz.
10. În timpul nopţii, ţineţi telefonul mobil închis.

 Bazându-se pe frecvenţa şi pe durata apelurilor ce produc aceste probleme de sănătate, cercetătorii recomandă limitarea duratei fiecărui apel la 4 minute, limitarea numărului apelurilor la 6 pe zi şi nedepăşirea duratei de 22 de minute de expunere zilnică la radiaţiile emise de telefonul mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.