luni, februarie 17, 2020
Acasă > Eveniment > Să stingem luminile: este ora Pământului!

Să stingem luminile: este ora Pământului!

31 martie 2012 marchează o nouă ediţie a Orei Pământului. Timp de oră, de la 20.30 la 21.30, toţi cei care ţinem la resursele planetei şi la sănătatea ei suntem invitaţi să stingem luminile care nu sunt strict necesare şi să deconectăm echipamentele electronice aflate în stand-by.
O iniţiativă pornită în urmă cu câţiva ani, Ora Pământului simbolizează perioada de 60 de minute în care omenirii îi pasă de Pământ. Şi pentru a o arăta, stinge lumina şi stă pe întuneric. Plecată din îndepărtata Australie, mişcarea este un protest împotriva poluării şi dezvoltării, iar în 2011 a reunit aproape 1,5 miliarde de oameni din 128 de ţări.

În România, în ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la campanie, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond. Ediţia de anul acesta ne împinge însă la pasul următor, o schimbare profundă şi reală, mai mult decât un semnal de alarmă. Este momentul să trecem la o modificare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul, ce va deveni adevărată numai atunci când toţi oamenii vor adopta alte modele de gândire şi comportament.

Sursa: www.cugetliber.ro

One thought on “Să stingem luminile: este ora Pământului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *