duminică, septembrie 22, 2019
Acasă > Economie > Salariile bugetarilor vor crește cu 25 la sută. Vezi când vor fi aplicate majorările

Salariile bugetarilor vor crește cu 25 la sută. Vezi când vor fi aplicate majorările

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, susține că toate salariile bugetarilor vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018.

Oficialul a dat și asigurări că bugetul de stat poate susține aceste măriri salariale.

„De la 1 ianuarie absolut toate salariile vor crește cu 25%, după care, ce este în plată în acel an și ce au în Legea salarizării în căsuță, pentru că pe fiecare ocupație este o căsuță cu salariul la care trebuie să ajungă în 2022, deci 2019, 2020, 2021 și 2022, se împarte câte o pătrime în fiecare an”, a spus Lia Olguța Vasilescu la TVR.

Potrivit ministrului Muncii, în prezent întreg sistemul de salarizare din România necesită 63,5 de miliarde de lei.

La această sumă se vor adăuga 32 de miliarde de lei până în 2020, iar o creștere de 10 miliarde pe an este suportabilă de la buget.

“Noi ne-am făcut foarte bine niște calcule și iată că prognozele pe care la avem după primele trei luni de guvernare sunt chiar mai optimiste decât noi am considerat că se va întâmpla. De altfel, efectul pervers al creșterii salariilor este tocmai faptul că se vor colecta mai mulți bani la bugetul de stat și pot să vă spun că pentru anul 2018 toate creșterile de pensii și de salarii, inclusiv cele adoptate până în prezent, vor totaliza un efort bugetar de 16 miliarde de lei, 10 sunt pe salarii plus 6 pentru pensii”.

“În momentul în care cresc salariile automat crește și consumul pentru că ele nu cresc de o asemenea manieră încât dumneavoastră să vă duceți și să vă cumpărați yacht-uri sau eu știu ce mașini de lux sau castele. Dumneavoastră veți introduceți acești bani în consum, în haine, în mâncare, iar toate aceste lucruri duc la efectul de runda a doua care înseamnă iarăși taxe și impozite colectate către stat”, a mai explicat Lia Olguța Vasilescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *