Salariile din construcții, agricultură și industria alimentară, exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

Salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vir fi în continuare  exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Guvernul a retras de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, ordonanța care elimină excepţiile de la plata CASS.

Actul va fi reanalizat pentru ca niciun salariu net să nu scadă.

”Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industrie alimentară ar fi putut scădea. Cu toții şi mai ales eu am promis că nu se va întâmpla acest lucru şi nu sunt de acord cu acest lucru.

Nici un salariu minim net nu trebuie să scadă. Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel. Cu alte cuvinte, vor rămâne neafectate, deoarece au încă scutirea la CASS”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *