Acasă > Fara categorie > Salarizare unitară cu… iz electoral

Salarizare unitară cu… iz electoral

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, luni, la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, că Guvernul şi-a propus ca în 2015 să revizuiască Legea 284/2010 privind salarizarea unitară, astfel încât aceasta să fie aplicabilă din 2016.

„Ne-am propus ca în anul acesta să revizuim Legea salarizării unitare. Ce pot să vă spun este că acum două săptămâni, la nivelul Guvernului, s-a creat un grup de lucru, care a fost aprobat prin memorandum, grup format din reprezentanţi ai ministerelor Dezvoltării şi Administraţiei, Finanţelor şi Muncii, astfel încât, în momentul în care scoatem o viziune clară în ceea ce priveşte modalitatea de salarizare a administraţiei publice, să intrăm în dezbatere cu dumneavoastră, cu Asociaţia oraşelor, a minicipiilor,dar şi cu celelalte sectoare bugetare – educaţie, sănătate”, a spus Rovana Plumb citată de Mediafax.

Ea a spus că Guvernul va ţine cont de propunerile în acest sens înaintate de primari.

„Vom ţine cont de propunerile dumneavoastră, am deja o propunere pe modalitatea de salarizare a administraţiei publice locale şi vom continua dialogul astfel încât, începând cu 2016, să putem să punem în aplicare o nouă viziune în ceea ce priveşte salarizarea sectorului bugetar în România. Ne-am propus ca obiectiv ca până la sfârşitul lui 2015 să venim în faţa României şi a românilor cu o vizuune foarte clară în ce priveşte modalitatea de salariare. Ştim care sunt problemele, ştim cât de mici sunt salariile”, a mai spus Rovana Plumb citată de Mediafax.

Ținând cont că anul viitor românii vor participa la două scrutinuri electorale, pentru alegerea reprezentanților în administrațiile publice locale și pentru alegerea parlamentarilor, intrarea în vigoare a salarizării unitare în 2016 are un iz… izbitor de electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *