Salvaţi o viaţă!

  •  
  •  
  •  
  •  

Situaţie disperată pentru o familie din localitatea Lumina. Fetiţa lor în vârstă de numai 8 ani a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier. Micuţa a fost operată la spitalul Bagdasar din capitală, însă pentru a supravieţui are nevoie de o intervenție urgentă la o clinică din Turcia. Suma de 20.000 de euro însă este prea mare pentru familie.

Cătălina Maria are numai 8 ani. Până nu demult avea o viaţă normală, mergea la şcoală şi iubea să se joace cu papuşile. Numai că sorţii aveau să o pună la grea încercare atât pe ea cât şi pe familia ei.

“Începuse să i se strâmbe gurița, limbuța i se împleticea, nu mai putea să vorbească. Am văzut că prezenta și simptome de vomă, febră și că nu se simte bine, și am fost cu ea la medicul de familie, care i-a prescris un tratament cu sirop și pastile. I-am dat acest tratament, dar am văzut că nu are niciun efect. Am programat-o să facă o ecografie, pentru că am crezut că poate are ceva la stomac, dar, când am plecat dimineață pe drum, mi-a făcut criză în microbuz, după ce a băut un pic de apă. Nu a putut să înghită apa, i se împleticea limba în gură, iar când am coborât cu ea din microbuz a făcut o criză epileptică: i s-au încleștat mâinile, picioarele, gura, capul se lăsase într-o parte. Am stat acolo și am chemat ambulanța”, ne-a relatat, cu lacrimi în ochi, Cateluţa Neculai, mama fetiței.

Între timp a sosit şi ambulanţa care a transportat-o pe micuţă la Spitalul Judeţean Constanţa. Medicii de aici au sperat să fie totuşi o tulburare a organismului, însă după o săptămână, Cătălinei i s-a făcut un RMN. Rezultatul a fost sfâşietor: medicii au descoperit două tumori pe creier. Zece zile mai târziu a fost trimisă cu o ambulanţă la spitalul Bagdasar din capitală.

“Pe 29 septembrie a fost operată de tumoarea care era lichidă, întinsă ca o omletă, după cum ne-a spus doctorul. Specialistul din capitală ne-a spus că analiza nu a ieșit atât de bună, pentru că este vorba despre o tumoare malignă, cancer agresiv, iar când mi-a zis că nu se mai poate face nimic, că putem să o luăm acasă sau să o ducem la spitalul oncologic Fundeni, pentru că nu mai pot face nimic, mi s-au înmuiat picioarele și am zis că nu se poate așa ceva, copilul meu să nu mai fie. Ea era ridicată, i se umflaseră amândoi ochii, și mă întreba mami ești bine, de ce plângi mami? I-am spus că nu plâng, că m-am dat cu cremă și că mă ustură ochii. M-a întrebat: mami, o să mor sau o să fiu bine? I-am spus că va fi bine și m-a întrebat de ce i se întâmplă acest lucru ei, pentru că ea este un copil bun și de ce Dumnezeu a îngăduit să i se întâmple așa ceva”, ne-a spus plângând Cateluţa Neculai.

Apoi a început o altă fază dureroasă: tratamentul cu citostatice. Chinurile prin care a trecut fetiţa sunt de neimaginat.

“I-au băgat un tratament foarte puternic. I-au băgat și în coloană, nu mai putea să mai meargă de durere. Făcea pe ea și urla și zicea: mami, mă doare, ce mi-au făcut, vreau să mă omoare mami, nu vezi că nu mai pot de durere? Și eu îi spuneam: lasă, mami, că va trece. Iar ea îmi spunea: mami, dar tu simți ce simt eu, ca să îmi spui că va trece? Simțeam că nu mai pot, că mi se rupe sufletul, când vedeam cât se chinuie”, ne-a zis Cateluţa Neculai.

Viaţa ei depinde acum de o intervenţie chirurgicală complicată care se poate realiza în Turcia. Numai că operaţia costă 20.000 de euro, o sumă mult prea mare pentru o familie cu un venit total de 1000 de lei. Între timp, mama Cătălinei şi-a pierdut şi locul de muncă. Cătălina vrea să trăiască, să se vindece, să îi crească părul înapoi şi să se joace cu surioara ei. Singura ei speranţă au rămas oamenii şi Dumnezeu. Camera ei s-a transformat într-un mic altar şi niciodată nu uită să îşi pună sub pernă mai multe iconiţe cu speranţa că acolo sus, cineva o veghează. Viaţa ei depinde de strângerea sumei de 20.000 de euro, de aceea toţi care o pot ajuta sunt rugaţi să o facă.

Cei care doresc să o ajute pe micuță, pot face donații în următoarele conturi deschise la BRD, pe numele Neculai Petra:

Pentru donații în LEI – RO49BRDE140SV23882181400

Pentru donații în EURO – RO91BRDE140SV38094751400.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *