Şampania, obligatorie de revelion

  •  
  •  
  •  
  •  

Trecerea dintre ani crește pe piață cererea de vinuri spumante.  Cunoscătorii sunt puţini, iar românul mediu nu prea iși permite să încerce mărci celebre, deşi acestea sunt prezente pe rafturi.

Tradiția cere de Revelion o masă bogată, iar alături măcar o sticlă şampanie. În această perioadă comercianţii au diversificat oferta la vin spumant.

“Avem clienți de toate categoriile. Toate variantele sunt la mare căutare, dar în mod special se caută cel clasic, demisec, sau cel cu fructe”, ne-a spus Mihaela Miu, distribuitor vin spumant.

Constănţenii caută de cele mai multe ori un vin care să aibă un raport calitate-preţ foarte bun.

„Este foarte important să ai o sticlă de șampanie, pentru că, în opinia mea, șampania este simbolul Revelionului, ca să sărbătorești, să intri cu bine în noul an. Căutăm și noi o șampanie de calitate la preț bun, ca să îmbinăm plăcutul cu utilul”, ne-a spus un cumpărător.

„Depinde și de buget, dar de obicei caut un sortiment convenabil, atât din punct de vedere calitativ, cât și din punct de vedere al prețului”, ne-a spus o doamnă.

„Șampania este o băutură specifică evenimentelor de sfârșit de an”, ne-a transmis un cetățean.

„Nu sunt bani ca să cumpăr o șampanie mai fină. Așa că achiziționez o șampanie pe buzunarul tuturor, o șampanie mai ieftină”, a precizat o altă persoană.

Preţurile pornesc de la 9 lei şi pot ajunge până la aproximativ 1 000 de lei pentru o sticlă de șampanie. Un domn aflat într-un hypermarket din Constanța nu concepe ca de revelion să bea o şampanie de proastă calitate.

„Pentru mine, este importantă calitatea șampaniei, precum și calitatea fiecărei băuturi. Doresc să achiziționez o șampanie din regiunea franceză Champagne”, ne-a spus un cumpărător mai pretențios.

În acest final de an, producătorii nu au uitat nici de copii. Oferta a fost diversificată inclusiv la şampania pentru aceștia.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *