Sancțiuni aspre pentru angajatori

Sancțiuni mai aspre pentru angajatorii care întârzie plata salariilor. Președintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a explicat că aceste amenzi momentan vor fi doar simbolic pe hârtie. În prezent aceste probleme se pot rezolva doar în instanță.

În urma plângerilor salariaților de la combinatul chimic din Slobozia, Consiliul Județean Ialomița a înaintat un memoriu la Parlament pentru modificarea codului muncii.

Președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă, a explicat consilierilor că, deocamdată, angajatorul poate fi sancționat pentru neachitarea salariilor, doar simbolic, de aceea s-a și cerut schimbarea codului muncii.

“Ei pot fi sancționați de ITM cu amendă de 40.000 lei, dar plătesc amenda și întârzie plata salariilor. Am preluat memoriul și sprijinul pe care îl putem acorda este de a face lobby pe lângă Guvern și pe lângă Parlament pentru ca o modificare, în sensul înăspririi sancțiunilor pentru angajatorul care nu își achită obligațiile să fie înscrisă și în Codul Muncii”, a afirmat Silvian Ciupercă, președintele CJ Ialomița.

În prezent, nemulțumirile financiare dintre salariați și angajatori se pot rezolva numai la instanța de judecată.

Redactor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *