Acasă > Social > Șansă pe piața muncii pentru absolvenții de liceu care nu au luat BAC-ul

Șansă pe piața muncii pentru absolvenții de liceu care nu au luat BAC-ul

Absolvenții de liceu care nu au luat bacalaureatul pot depune dosarul pentru acordarea indemnizației de șomaj la agenția de ocupare a forței de muncă din Constanţa. Ei trebuie să se grăbească însă. Termenul este de șaizeci de zile de la terminarea cursurilor.  Pe lângă bani, ei pot opta pentru o recalificare.

“În această perioadă ei pot beneficia de cursuri de formare profesională și suntem pregătiți în a-i aborda în acest sens pe tinerii care doresc să capete o altă calificare. De asemenea vor fi consiliați, dar va fi organizată și Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți în luna septembrie. ” a declarat Emilia Murineanu, directorul AJOFM.

De indemnizația de șomaj pot beneficia și cei care au luat bacalaureatul și care nu vor să își continue studiile. Facilitățile merg chiar mai departe, existând și o primă de 500 de lei pe care o pot primi dacă se vor angaja până la expirarea perioadei de indemnizație. Mai mult decât atât, cei care își păstrează locul de muncă mai mult de un an, primesc de asemenea bani pentru mobilitate.

Pentru a fi luați în evidența AJOFM, candidații trebuie să prezinte copii după cartea de identitate, certificatul de naștere, diploma de absolvire, adeverință de la SPIT dar și o adeverință de la medicul de familie că sunt apţi de muncă.

Redactor: Bogdan Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *