„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” la Călărași

  •  
  •  
  •  
  •  

A noua ediţie a evenimentului ”Săptămâna prevenirii criminalităţii” a fost lansată astăzi, la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul unei acţiuni preventive, în spaţiul public.

În această dimineaţă, în zona Pieţei „Big” din municipiul Călăraşi, a fost lansată „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, campanie derulată la nivel naţional şi aflată la a noua ediţie.

Poliţiştii au discutat cu oamenii despre măsurile de autoprotecţie, ce sunt la îndemâna oricui, pentru a preveni victimizarea, fie că este vorba de infracţiuni de furt, de infracţiuni comise cu violenţă sau de regulile de circulaţie.

Prima zi din această campanie este dedicată totodată prevenirii delincvenţei juvenile şi, întrucât siguranţa copiilor constituie o prioritate pentru poliţiştii călărăşeni, atenţia este îndreptată către unităţile şcolare din judeţ. Aici vor fi derulate activităţi de informare cu privire la cauzele care pot conduce la apariţia unor situaţii conflictuale şi la modalitatea cea mai bună de gestionare a acestora.

În cadrul întâlnirilor cu elevii şi cadrele didactice se discută despre aspecte legate de cadrul legal aplicabil minorilor şi de consecinţele deviantelor, care pot atrage răspunderea penală a acestora.

Mâine, în cadrul activităţilor dedicate prevenirii victimizării minorilor, poliţiştii de analiză şi prevenirea criminalităţii vor discuta cu copiii dela Centrul SERACălăraşi şi dela Centrulde zi „Sfânta Maria” Călăraşi, cu privire la prevenirea exploatării sexuale a minorilor, a pornografiei infantile prin intermediul internetului şi a traficului de minori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *