duminică, 9 august 2020
Acasă > Comunicate > Şapte braconieri prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră constănţeni în urma unei acţiuni comune cu Inspectoratul General de Aviaţie

Şapte braconieri prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră constănţeni în urma unei acţiuni comune cu Inspectoratul General de Aviaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de poliţişti ai Inspectoratului General de Aviaţie, identificând şapte cetăţeni români implicaţi în săvârşirea unor infracţiuni de braconaj piscicol.

În data de 10.04.2014, în intervalul orar 07.00 – 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat o acţiune complexă pe lina prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a P.P.F. Midia, în care au beneficiat şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, care au participat cu un elicopter model IAR.

În urma acţiunii au fost ridicate în vederea confiscării 9 plase monofilament în lungime de 375 metri, un năvod de 100 metri, un peridoc artizanal, o barcă pneumatică şi o pereche de rame, precum şi cantitatea de 104 kilograme de peşte din specia caras şi scrumbie, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Cantitatea de peşte descoperită era transportată în mod ilegal de şase bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, cu două autoturisme.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de  braconaj piscicol, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *