Acasă > Sport > Șarapova a mai scos o româncă

Șarapova a mai scos o româncă

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a oprit în turul secund în proba de simplu a US Open, fiind învinsă de favorita 5 Maria Șarapova (Rusia), cu 4-6, 6-3, 6-2, dar după unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum, care a durat peste 2 ore și jumătate, mai exact 2h38′.

Ajunsă pe locul 95 WTA, o revenire excelentă după o serie de accidentări și afecțiuni, Alexandra Dulgheru întâlnea la New York, în ultimul turneu de Mare Șlem al anului, cea mai în formă jucătoare a momentului, Maria Șarapova, mult superioară din punct de vedere al clasamentului mondial (locul 6), ca alonjă (1,88 m față de 1,73 m), cu o ambiție teribilă de a ocupa din nou primul loc în lume. Jucătoarea româncă a început, însă, excelent, câștigând primul set, după 53 de minute de joc, a rezistat eroic în al doilea set (54′), după care a fost nevoită să ceară o pauză medicală, cu cârcei la ambele picioare.

În cele din urmă, epuizată, Alexandra Dulgheru a trebuit să se recunoască învinsă, dar, cum se spune, a căzut de pe un cal frumos, în decorul spectaculos al arenei centrale a puternicului turneu american, “Arthur Ashe”, cea mai mare pentru tenis din lume, cu 23.000 de locuri.

Astfel, Dulgheru rămâne cu cele 100 puncte WTA și cu 60.420 dolari, recompensele pentru prezența în turul 2 al turneului newyorkez.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *