Șase avioane de luptă canadiene vin în România

  •  
  •  
  •  
  •  

Şase avioane CF-18 Hornet vor pleca marţi către România, ca parte a contribuţiei Canadei la măsurile NATO de întărire a securităţii aliaţilor din Europa Centrală şi de Est. Anunţul a fost făcut de ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson.

Avioanele de luptă se vor alătura forţelor aeriene din România şi SUA pentru a participa la “misiuni de antrenament” împreună cu aviaţia română şi americană, a precizat, într-o conferinţă de presă, Rob Nicholson.

“Canada este alături de aliaţii noştri din NATO (…) Contribuim cu o serie de măsuri militare destinate să sprijine aliaţii noştri din Europa Centrală şi de Est. Această dislocare, care se adaugă personalului deja deplasat în Belgia, demonstrează angajamentul nostru faţă de apărarea colectivă a aliaţilor noştri din NATO”, a spus ministrul canadian al Apărării.

La rândul său, generalul Tom Lawson a precizat că prezenţa avioanelor de luptă în România face parte din numeroasele acţiuni prin care Canada “îşi demonstrează angajamentul de lungă durată în cadrul NATO”.

Avioanele CF-18 Hornet vor pleca de la baza aeriană Bagotville, din Québec. CF-18 sunt avioanele multirol ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene.

Sursa: Amos News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *