Acasă > Eveniment > Șase braconieri prinși de Garda de Coastă

Șase braconieri prinși de Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, depistând în flagrant şase cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit în perioada de prohibiţie, folosind 22 de plase tip comercial, în lungime totală de 1.680 metri.

În data de 10.06.2014, în intervalul orar 17.30 – 17.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfăşurat o acţiune amplă pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona Golfului Musura, în baza unei informaţii a lucrătorilor din cadrul SCOMAR. Astfel, au fost depistaţi şase bărbaţi, aflaţi în trei bărci cu motor, care desfăşurau activităţi de pescuit în perioada de prohibiţie, folosind 22 de plase tip comercial (avă).

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele trei barci cu motor, trei rezervoare de combustibil, trei perechi de rame şi plasele de pescuit în lungime de 1.680 de metri, bunuri evaluate la aproximativ 31.800 lei. Bărbaţii, domiciliaţi pe raza judeţul Tulcea, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *