Sase primari din judetul Constanta, declarati incompatibili de catre Agentia Nationala de Integritate

  •  
  •  
  •  
  •  

Dupa ce in urma cu aproape doua saptamani, primarul comunei Rasova, Mihalache Neamtu a fost declarat de Agentia Nationala de Integritate drept incompatibil cu functia, ieri, ANI a transmis, printr-un comunicat ca alti 6 primari din judetul Constanta sunt incompatibili cu functia pe care o detin, dupa ce au detinut si calitatea de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către șase primari din Județul Constanța, și anume: MOLDOVAN Gheorghe, Primar al Comunei Albești (2008 – 2012), MITRANA Mugurel Viorel, Primar al Comunei 23 August (2008 – 2012), MITROI Florin, Primar al Comunei Valu lui Traian (2008 – 2012), CRISTEA Traian, Primar al Comunei Costinești (2008 – 2012), ANGHEL Nicolae, Primar al Comunei Castelu (2008 – 2012) și DELICOTI Vasile, Primar al Comunei Poarta Albă (2008 – 2012).

S.C. RAJA S.A. Constanța este operator regional în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate care are un acționariat format din Consiliul Județean Constanța și 33 de Consilii Locale.

Conform legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *