Acasă > Social > SC RAJA SA, exemplu pozitiv pentru absorbția fondurilor europene

SC RAJA SA, exemplu pozitiv pentru absorbția fondurilor europene

Fondurile europene reprezintă o țintă atinsă pentru S.C RAJA S.A. În ultimii ani, compania de apă a reușit să obțină fonduri importante pentru implementarea unor proiecte de reabilitare, modernizare și extindere a sistemelor, devenind un exemplu la nivel național. Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice a efectuat astăzi o vizită de lucru la Constanța pentru a analiza stadiul investițiilor de mediu cu finanțate europeană.

În prezent SC RAJA SA are în derulare patru mari proiecte, în diferite stadii de execuție, cu o valoare cumulată de peste 283 de milioane de euro. Aflat în vizită la Constanța, Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a apreciat compania de apă pentru gradul de absorbție a fondurilor europene .

“La RAJA, ceea ce am găsit noi se încadrează în cerințele noastre din punct de vedere al absorbției fondurilor europene. Pentru că noi asta vedem la ora actuală. Sunt companii puternice în România, care printr-un management adecvat și o rigurozitate internă merg pe calendarul propus pe absrobție și RAJA Constanța, cu toate proiectele naționale, se încadrează în acest calendar”, a declarat Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice, Attila Korodi(foto).

Proiectele companiei de apă s-au încadrat perfect în calendarul lucrărilor.

“Terminăm lucrările mai repede, decât le avem în graficul de eșalonare și aici sunt următoarele lucrări pe care am dori să le facem. Practic de asta am avea nevoie în toată țara. Avem un exemplu pozitiv și eu chiar doresc să vă felicit încă o dată pentru acest lucru. Încercăm să convingem foarte mulți colegi din țară să vină încoace, să vadă cum s-a reușit implementarea unor proiecte și cum s-au absorbit bani europeni cu un randament foarte bun”, a spus Sandro Pasztor, secretar de stat la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

În prezent S.C RAJA S.A reprezintă și cel mai mare operator de stații de epurare din România, dovedind că desfășoară o activitate diversă .

“În momentul de față, noi operăm cele mai multe stații de epurare pe care le are un operator în România. Foarte curând vom avea 19 stații de epurare în funcțiune. Mai construim în programul următor încă șapte și vom ajunge la 26 de stații de epurare”, a afirmat Felix Stroe, director general SC RAJA SA.

În plus, S.C RAJA S.A a promovat spre evaluare și finanțare un nou proiect, pentru executarea branșamentelor de apă și a racordurilor de canalizare în regiunea Constanța Ialomița.

 Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *