sâmbătă, mai 25, 2019
Acasă > Social > SC RAJA SA va întrerupe, marți, apa potabilă

SC RAJA SA va întrerupe, marți, apa potabilă

RAJA va întrerupe furnizarea apei potabile timp de 24 ore, începând de marţi, 14 mai 2013, ora 12.00 și până miercuri, 15 mai 2013, ora 12,00. Acest lucru se datorează lucrărilor de reabilitare și înlocuire a unei conducte magistrale cu diametrul de 800 de cm, în zona Dacia.

„ Pe traseul magistralei de transport apă cu diametrul de 800 de la Caragea- Dărmeni, la stația de pompare Călărași, în zona cea mai de jos apar frecvent avarii, iar ca să evităm acest lucru a fost necesar să pregătim un tronson de aproximativ 70 de metri, exact în zona unde am avut în ultima perioadă 6 avarii. Această conductă a fost montată în 1960, este veche de peste 50 de ani. Punerea în funcțiune a noului tronson se va face timp de 24 de ore, începând de marți, 14 mai, la ora 12,00 și până miercuri, 15 mai,  la ora 12,00. Toate instituțiile au fost anunțate periodic timp de 7 zile, prin intermediul Biroului de presă.” a declarat directorul adjunct al RAJA Constanța,  Aurel Presură.

Vor fi afectați consumatorii din:

   • Zona Peninsulă și Piața Ovidiu;

  • Zona Centrală delimitată de străzile: Mircea cel Bătrân  – Smârdan – Mihai Eminescu – Eroilor – Prelungirea Bucovinei – b-dul Mamaia – Nicolae Iorga – Ion Lahovari – Secerișului – b-dul Alexandru Lăpușneanu – b-dul 1 Decemrbie 1918 – Traian – Piața Ovidiu – Mircea cel Bătrân;

    • Cartierele Tomis I și Tomis II;

  • Zona cartierelor Tăbăcărie – Faleză Nord – Piața Chiliei – Stadion Farul (zona delimitată de perimetrul străzilor Mamaia – Renașterii – Ecoului – Pescarilor – Prelungirea Unirii – Mamaia – Soveja – Alexandru Lăpușneanu – Secerișului – Popurului – Ion Rațiu – Mamaia);

În același interval vor avea apă cu presiuni scăzute și abonații din cartierul Coiciu. Afectați de aceste lucrări vor fi și locuitorii din cartierul Boreal, din ziua de marți, 14 mai, ora 09,00 și până miercuri, 15 mai, ora 09,00. Iar printre instituțiile care rămân pentru 24 de ore fără apă se află și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Costurile de reabilitare și înlocuire a acestei conducte s-au ridicat la 6 miliarde de lei vechi. RAJA SA roagă toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.