Scandalul din Port, pe masa președintelui Iohannis

  •  
  •  
  •  
  •  

Scandalul din Portul Constanța a ajuns pe masa președintelui României! Operatorii Portuari au trimis o scrisoare către Klaus Iohannis în care îi prezintă cauzele care au generat conflictul din port.

Sătui să aștepte decizia Ministerului Transporturilor și a Guvernului României privind soluționarea conflictului de pe platforma portuară constănțeană, agenții economici au decis să îl informeze pe șeful statului care sunt revendicările lor.

Operatorii portuari reclamă în Memorandumul adresat lui Klaus Iohannis noua politică tarifară impusă de conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, suprataxarea utilităților publice, neexecutarea lucrărilor de mentenanță, lipsa oricărei viziuni din partea administrației cu privire la dezvoltarea infrastructurii din această zonă.

Mai mult, operatorii portuari susțin că CNAPMC a refuzat să analizeze și să aprobe proiectele de investiții propuse de către agenții economici din Portul Constanța și că refuză să ia în considerare propunerilor de îmbunătățire a Masterplanului. Portuarii sunt nemulțumiți de faptul că încă nu s-a găsit o soluție legislativă pentru contractele de suînchiriere și că actualul Consiliu de Administrație din Portul Constanța nu a fost dizolvat în urma deciziei Curții Constituționale prin care au fost retrase acțiunile deținute de Consiliul Local Constanța. Operatorii consideră că, în urma deciziei CCR, funcționarea în continuare a Consiliului de Administrație cu un reprezentant din partea Consiliului Local Constanța este ilegală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *