Scara către Rai: Cum arată scara cu 3.922 de trepte

  •  
  •  
  •  
  •  

O scară metalică din munţii Ko’olau, din Hawaii, închisă pentru public, atrage amatori de senzaţii tari din toată lumea.

În Hawaii, trasee deosebite pentru drumeţii se întâlnesc la tot pasul. Există o multitudine de rute perfecte pentru a vedea răsăritul sau apusul, pentru adrenalină sau pentru relaxare, pentru antrenament sau doar pentru plimbare, dar există un traseu care oferă câte puţin din fiecare: un peisaj superb, adrenalină, relaxare, secret şi chiar ilegalitate, relatează Huffington Post.

Scara Haiku din O’ahu, supranumită şi Stairway to Heaven, scara către Rai, este în topul preferinţelor celor pasionaţi de drumeţii. Aflată în munţii Ko’olau, acoperiţi de o vegetaţie luxuriantă, scara cu 3.922 de trepte conduce către vârful Puu Keahiakahoe. Construcţia, realizată iniţial din lemn, a fost amplasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru ca soldaţii să poată avea acces la o antenă radio aflată pe munte. În anii ’50, după închiderea bazei militare, scara a trecut în proprietatea Pazei de Coastă, care a decis înlocuirea treptelor cu unele din oţel şi amplasarea unor rampe în anumite zone.

Baza Pazei de Coasta s-a închis, la rândul ei, în anii ’80, accesul publicului fiind interzis începând cu 1987. Intrarea este blocată şi păzită de un agent de securitate pe timpul zilei. Asta nu îi împiedică însă pe amatorii de senzaţii tari şi pe cei pasionaţi de fotografie, care se strecoară în timpul nopţii şi admiră răsăritul din vârful scării.

Prima porţiune este dificilă, necesitând escaladarea aproape verticală a unui versant abrupt. Scara trece apoi pe deasupra autostrăzii şi şerpuieşte de-a lungul crestei. Munţii, norii şi oceanul, în depărtare, formează o privelişte incredibilă.

sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *