Acasă > Social > Schimbări la Spitalul de Urgență Constanța

Schimbări la Spitalul de Urgență Constanța

Pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța semne bune anul are. Sau cel puțin asta a vrut să transmită astăzi managerul Dan Căpățână, care a prezentat noua conducere și ce realizări vor fi inaugurate în acest an. Nici perioada sărbătorilor de iarnă nu a trecut neobservată pentru medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa. În perioada sărbătorilor de iarnă, secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa fost neîncăpătoare. Medicii s-au confruntat cu cazuri venite în urma accidentelor rutiere, însă au avut de furcă și cu persoanele care nu s-au putut abține de la sarmale și răcitură.

“Ca și activitatea a spitalului pe 2013, am avut un număr de 58.254 de pacienți externați, cu o creștere de aproximativ 2.000 de pacienți față de anul 2012. Între 24 și 1.01. 2014, am avut un total de prezentări de 3.252 de pacienți dintre care s-au internat 614”, a declarat dr. Cătălin Grasa, director de cercetare.

Totodată în perioada sărbătorilor au fost 100 de resuscitări, din care au fost internați 63 de pacienți, 18 direct în terapie intensivă. Managerul Spitalului Județean Constanța a vorbit despre proiectele ce se află în curs de finalizare.

“În acest an va deveni funcțional în scurt timp, sper ca în luna aceasta, cea de-a doua secție de chirurgie, secție nou nouță. Secția de cardiologie care la fel e nouă, dar este dotată cu echipamente ultramoderne. Vom avea un sistem de monitorizare a pacienților cum au puține spitale din țară și din Europa. Se lucrează intens la blocul operator, la chirurgie și sperăm ca în luna aprilie să fie gata”, a declarat  Dan Căpățână, managerul Spitalului Judeţean de UrgenţăConstanţa.

Numită drept o “achiziție” importantă pentru orice spital din țară, noul director medical a venit la Constanța după 23 de ani petrecți la spitalul de Urgență Floreasca din București.

“Treaba noastră este de a continua pe aceeași linie, de a perfecționa și a ridica calitatea asistenței medcale de urgență, acordând o prioritate deosebită acestor secții. Au fost adăugate noi linii de gardă, au fost cumpărate aparate, toate în ideea de a rezolva aici, la Constanța, cazurile grave care erau transferate la București. La un moment dat nu mai are nicio logică să fie transferate la București dacă aici avem aparate, specialiști. Acesta va fi un deziderat, pe care sperăm că îl vom îndeplini”, a declarat Mihnea Avram, director medical al Spitalului Județean Constanța.

Lipsa unui spital de copii în Constanța se vede din ce în ce mai mult. Și asta mai ales că este dificil ca sănătatea minorilor să fie asigurată în cadrul unui Spital de Urgență.

“Nu se poate ca un oraș care are 300.000 de locuitori să nu aibă un spital de copii, au orașe care au 100.000 de locuitori și nu are Constanța, este inadmisibil. Este foarte greu să ai secție de pediatrie într-un spital de urgență. Copiii trebuie să aibă un regim aparte, într-un spital aparte, cu circuite aparte”, a declarat Dan Căpățână, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţ Constanţa.

Spitalul Judeţean Constanţa a făcut reparaţii capitale în 2013, toate în valoare de peste 13 milioane de lei.

R Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *