Schimbări şoc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

  •  
  •  
  •  
  •  

La ultima conferinţă de presă susţinută de prof. dr. Răducu Popescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, s-a făcut publică numirea doar a prof. Liliana Timofte, în funcţia de inspector management educaţional, urmată de anunţul că vor veni şi alte numiri „la pachet”.
Ieri am aflat şi conţinutul… „pachetului”, care este foarte surprinzător, mai ales pentru cei care mai cunosc din culisele învăţământului constănţean.
Spre exemplu, revenirea prof. Petrică Miu, după înfrângerea suferită în alegerile pentru Primăria Cogealac, alături de prof. Liliana Timofte, ca inspector şcolar de specialitate pentru implementarea descentralizării instituţionale.
După un scandal „prefabricat” şi instrumentat nu tocmai ca la carte, prof. Alina Codreanu, fost director al Liceului Teoretic „George Călinescu”, va face echipă cu prof. Nejdet Gevat (aflat, deocamdată, în concediu de odihnă), fiind numită inspector şcolar de specialitate pentru managementul resurselor umane.
„Este unul dintre cei mai bine pregătiţi profesori în domeniul legislaţiei, motiv pentru care a şi fost cooptată în echipa actuală de la Inspectoratul Şcolar”, a declarat prof. Adriana Oprea, inspector şcolar general adjunct.
La fel de apreciată este şi prof. Cristina Maria Ivan, care revine în funcţia de inspector şcolar de specialitate limba română, în locul prof. Gabriela Costea. Prof. Costea a constituit subiectul unei reclamaţii la Ministerul Educaţiei anul acesta, în luna februarie, când a formulat greşit subiectele de la faza locală a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română.
La Departamentul Curriculum şi controlul asigurării calităţii au mai fost schimbate prof. Narciza Topor, specialitate fizică, cu prof. Mădălina Ivănescu, prof. Maria Moga – învăţământ preprimar, cu prof. Irinela Nicolae, prof. Aurelia Cezar – chimie, cu prof. Gabriela Micu.
Contactat telefonic, „generalul” a declarat că vor urma şi alte schimbări: „Consider că cei pe care i-a confirmat Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa vineri, 29 iunie, sunt cadre didactice profesioniste, care au făcut ceva până acum în învăţământul constănţean. Nu vor putea să mulţumească pe toată lumea şi nici nu-mi doresc acest lucru, aşa încât mă menţin pe poziţia asumată de la începutul mandatului meu”.
Acum rămâne de văzut dacă cei 22 de inspectori din corpul de control al Ministerului Educaţiei, sosiţi la Constanţa pentru a monitoriza desfăşurarea probelor scrise ale Bacalaureatului 2012, vor avea cu cine să meargă în teritoriu. Metodologia prevede că aceştia trebuie să fie însoţiţi pe teren şi de un inspector şcolar din cadrul ISJ Constanţa.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *