Acasă > Educatie > Schimbările în Educație, oportune

Schimbările în Educație, oportune

Nu trece an fără schimbări în sistemul de învățământ. Această “tradiție” a fost perpetuată și de Remus Pricopie, ministrul Educației, care și-a pus amprenta deja asupra învățământului românesc printr-o serie de modificări esenţiale, care vizează atât elevii de ciclu gimnazial, cât și pe cei din liceal. Printre proiectele aprobate de Remus Pricopie se evidențiază evaluările naționale în clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și materii noi în programa școlară. De asemenea, de anul acesta scade ponderea mediei finale pentru admiterea în învăţământul liceal, la 25%. Cu această modificare pare să fie de acord şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

„Reducerea ponderii mediei din anii de gimnaziu pentru admiterea în liceu cred că este o măsură binevenită. Putea chiar să fie eliminată total, pentru că în felul acesta se reduce presiunea pe note, pe care părinții ar vrea să le obțină copiii lor la valoarea cât mai mare pe tot parcursul anilor de gimnaziu. Și atunci contează pentru admiterea în liceu, mai degrabă evaluarea națională, și anul acesta a crescut ponderea evaluării naționale la 75%.”, a declarat Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației.

Tot în acest an va creşte ponderea mediei la Evaluarea Naţională de la 50 la 75% şi va fi introdusă simularea bacalaureatului la clasa a XI-a.

R. Sorin Hulubei

O. Alexandru Brînzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *