Şcoala „Grigore Moisil” Năvodari face pregătiri pentru înscrierile în Clasa I

  •  
  •  
  •  
  •  

În ultima şedinţă a Consiliului Local al oraşului Năvodari, primarul Nicolae Matei a dat citire unei adrese venite la sediul administraţiei din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa prin care se cerea sprijinul în vederea unei colaborări pentru noua sectorizare a străzilor, respectiv pentru stabilirea noilor circumscripţii şcolare. Toate au funcţionat pe o organigramă veche, iar creşterea numărului populaţiei face imposibilă precizarea unui număr corect al copiilor ce urmează a intra în clasa I în anul şcolar viitor. Urmare a acestei adrese, care are la bază Ordinul MECTS nr. 3064/ianuarie 2012 privind aprobarea metodologiei acestei situaţii, primarul Nicolae Matei şi CL Năvodari au decis colaborarea între autoritatea locală, grădiniţele din oraş şi ISJ pentru noua sectorizare.

În prezent, Şcoala „Grigore Moisil” Năvodari face demersuri pentru a duce la îndeplinire a acestui proiect. Astfel, pentru părinţii interesaţi să-şi înscrie copii în clasa I la această instituţie de învăţământ, oferta şcolară pentru anul şcolar 2012-2013 cuprinde: programul „After School” pentru clasa pregătitoare şi pentru clasele primare, cercuri derulate în cadrul instituţiei şi care cuprind: activităţi pe calculator, cerc de teatru, atelier de creaţie bazat pe abilităţi practice şi multe altele. De asemenea, evaluarea pentru clasa pregătitoare / clasa I se va face în perioada 20 – 29 februarie 2012 la Grupul Şcolar „Lazăr Edeleanu”. Părinţii trebuie să ştie că programul evaluărilor a fost stabilit de astfel: Luni – 09:00 – 17:00, Marţi – 10:00 – 18:00, Miercuri – 09:00 – 17:00, Joi – 10:00 – 18:00 şi Vineri – 09:00 – 17:00.

De asemenea, la evaluare se vor prezenta copii care împlinesc: 6 ani între 1 septembrie – 31 decembrie 2012 pentru clasa pregătitoare şi 7 ani între 1 septembrie – 31 decembrie 2012 pentru clasa I. Mai mult decât atât, copiii vor fi însoţiţi de părinţi / tutori legali.

În vederea realizării evaluării copiilor, părinţii / tutorii legali se vor prezenta la evaluare cu următoarele documente: certificatul de naştere al copilului în original/copie; o adeverinţă de la medicul de familie / pediatru prin care se atestă că preşcolarul este “clinic sănătos”/ “apt pentru şcoală ” sau certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap (acolo unde este cazul). Adeverinţa medicală va fi prezentată comisiei de evaluare, evaluarea copilului se va realiza în prezenţa părintelui / tutorelui legal care îl însoţeşte, iar rezultatul evaluării psihosomatice va fi comunicat în scris, în aceeaşi zi, părintelui care a solicitat evaluarea.

One thought on “Şcoala „Grigore Moisil” Năvodari face pregătiri pentru înscrierile în Clasa I

  1. Ce inscrieri mai faceti la scoala 2 grigore moisil eu am avut fata in scrisa la doamna adam diana si cand mam dus pentru inscrierea oficiala mi au spus ca nu mai au locuri desi aveam prioritate ca apartin de zona si am fata mai mare tot grigore moisil eu cred ca se face ura de rasa foarte mult de aia vreau sa mi retrag copii de la scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *