Acasă > Educatie > “Școala altfel”, la sediul ISU

“Școala altfel”, la sediul ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța se alătură Inspectoratului Școlar Județean Constanța în calitate de partener la nivel județean, al programului “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, în perioada 06-10 aprilie, la sediile pompierilor constănțeni, fiecare grup de elevi va parcurge, timp de 50 de minute, trei ateliere:

  • un atelier de informare preventivă, în cadrul căruia vor învăța cum să preîntâmpine anumite situații de urgență și modul în care se pot proteja în cazul producerii unui incendiu, unei inundații sau al unui cutremur;
  • un atelier care vizează însușirea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor;
  • un atelier menit să-i familiarizeze pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă, cu aspecte privind activitatea și viața pompierilor militari.

Totodată, reprezentanții ISU “Dobrogea” vor desfășura, tot în aceeași perioadă, lecții deschise la unitățile de învățământ din județ, pentru ca elevii și cadrele didactice să cunoască detalii despre munca profesioniștilor salvatori și pentru a-și forma un comportament adecvat în cazul producerii unor situații de urgență.

Până în prezent, aproximativ 1.330 elevi și cadre didactice sunt așteptați de pompierii constanțeni pentru a desfășura activități educative ce vizează munca de salvator.

Activitățile menționate se vor derula în cadrul unității și subunităților ISU “Dobrogea”, în fiecare zi a “săptămânii altfel”, între orele 09:00- 13:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *