“Şcoala altfel” şi „Campania Jandarmeria pe înţelesul tuturor”:

  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 500 de elevi de la Şcolile Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu”, nr.29 „Mihai Viteazul” şi ai Liceul Tehnologic ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari, au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă şi consumul de substanţe cu efect psihotrop

Săptămîna aceasta, în cadrul programului „Şcoala altfel”, jandarmii au fost prezenţi în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” şi  Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa.  Au fost prezentate teme de prevenire şi combatere a violenţei, cunoşterea legilor, iar ca fapt de noutate, subofiţeri jandarmi, instructori în autoapărare atestaţi, au prezentat procedee individuale de apărare, urmate de exerciţii practice cu elevii şi cadrele didactice.

De asemenea, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa a continuat activităţile de prevenire a violenţei, alături de toate structurile similare din ţară, în cadrul Campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

În acest sens, săptămâna aceasta, reprezentanţi ai Compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale aparţinând G.J.M. Constanţa s-au întâlnit cu elevii din clasele a VI-VIII a, a Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu”,  Şcolii „Mihai Vitezul”, dar şi cu elevi din clasele a XI-XII a, ai Tehnologic ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari.   Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.

Una dintre problemele puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Elevi au fost sfătuiţi de jandarmi că pentru descurajarea unui astfel de comportament, trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz.

Alături de jandarmi a fost şi un reprezentant din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, doamna Carmen Lipan, psiholog,  care a prezentat tinerilor pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun şi folosirea drogurilor. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise şi ajutorul pe care-l pot acorda acestora.

Scopul acestei prezentări a fost acela de a forma în rândul tinerilor deprinderi de conştientizare şi respingere a consumului de droguri de orice fel, fiind componentă de bază a educaţiei acestora în folosul comunităţii.

Joi, cu începere de la ora 12.00, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa a organizat la reşedinţa unităţii, Ziua „Porţilor Deschise”, acţiuni la care au participat peste 300 de elevi. Programul dedicat acestora a cuprins exerciţii demonstrative de autoapărare, intervenţie profesională precum şi exerciţii cu câini de serviciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *