miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Social > SCOALA BONELOR DESCHIDE CURSURILE IN ORASUL NAVODARI

SCOALA BONELOR DESCHIDE CURSURILE IN ORASUL NAVODARI

Scoala bonelor a fost infiintata in cadrul programului cu finantare europeana ”Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby – sitter”, implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal si derulat in parteneriat cu Ministerul  Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Protectia Copilului , in perioada 1 octombrie 2010 – 30 septembrie 2013.

Fundatia care a initiat proiectul,   Romanian Angel Appeal este organizatie neguvernamentala cu experienta de 20 de ani in domeniul protectiei si sanatatii copilului.

Prin implementarea proiectului “Femei pentru femei” se  urmareste standardizarea modelului de formare profesionala in vederea constituirii retelei publice de bone / baby – sitters acreditate si calificate sa ofere servicii de ingrijire a copiilor pe timpul zilei, completata de o retea de monitorizare pentru asigurarea calitatii serviciilor.  Impactul este major pe termen lung, nu doar asupra dezvoltarii copiilor, ci si asupra economiei, prin creearea unui numar mare de servicii si, implicit, locuri de munca pentru femei. Se pun astfel bazele unui sistem standardizat in domeniul ingrijirii de calitate a copiilor pe timpul zilei la domiciliu, dar care permite si  mamelor participarea  pe piata muncii sau continuarea studiilor.

Proiectul are ca obiectiv si calificarea  a 2.000 de femei din toata tara la Scoala Bonelor. Peste 700 de femei somere sau fara ocupatie, s-au inscris pana acum, la cursuri  , peste 400 de cursante au absolvit deja aceste cursuri de calificare.

Pentru ca si orasul nostru sa poata beneficia de  toate acestea , Primaria Navodari a incheiat  un acord de parteneriat cu Fundatia Romanian Angel Appeal  si  Ministerul Muncii , Familiei si Protectiei Sociale, prin Directia Generala de Protectie a Copilului, iar implementarea proiectului la nivel local se face prin Directia de Asistenta Sociala Navodari. Acordul se refera la cursarea gratuita a  unui numar de 20 persoane, in cadrul a 120 ore teorie si  240 ore practica (aprox. doua luni si jumatate), incepand cu data de 6 septembrie 2012, care se vor desfasura  in localitatea Navodari.

Femeile somere sau fara ocupatie, care au  aptitudini si vocatie in acest sens ,  sunt asteptate sa se inscrie la cursurile din cadrul proiectului Scoala Bonelor. Acestea sunt gratuite, acreditate, iar diploma obtinuta la examenul  final este recunoscuta  in toate tarile Uniunii Europene.  Primirea  dosarelor de inscriere se face in perioada  20 iunie – 10 august  2012, la sediul Directiei de Asistenta Sociala Navodari, str. Sanatatii, nr. 3, tel. 0241760822.

In cadrul cursurilor, participantele invata despre dezvoltarea fizica a copilului, disciplinarea pozitiva, gestionarea emotiilor copilului, gestionarea situatiilor de criza , dar si despre alimentatia adecvata varstelor copilului, rolul jocului in dezvoltarea acestuia si – foarte important pentru o baby–sitter profesionista – tehnicile de prim ajutor.

Criteriile de selectie pentru inscrierea la cursurile de calificare in ocupatia de baby – sitter, care trebuie indeplinite cumulativ, sunt:

– varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani ;

– starea de sanatate fizica si psihica  o face apta pentru ingrijirea si supravegherea copiilor

– nu a suferit o condamnare pentru care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva;

– nu a fost decazuta din drepturile parintesti sau nu i-au fost interzise drepturile parintesti;

– nu are loc de munca, nu realizeaza  venituri dintr-o activitate economica sau sociala, in baza unui contract de munca independent ( pe cont propriu)

– a  absolvit 8 clase.

Documentele necesare inscrierii:

a ) dosar

b) formular de inscriere la curs ( se poate descarca de pe www.scoalabonelor.ro  sau va fi pus la dispozitie la locul de depunere a dosarului)

c  ) BI/CI – original si copie

d ) certificat de casatorie ,dupa caz – original si copie

e ) act de studii ( pentru ultima forma de invatamant absolvita) original si copie

 f)dupa caz, unul din documentele:

– copie dupa talonul de pensie

– adeverinta de somer sau carnet de evidenta a somerului

– adeverinta de la primarie pentru persoanele care beneficiaza de venitul minim garantat

– adeverinta de la adminstratia financiara ca nu realizeaza venituri

  – adeverinta de elev  sau student.

g)  adeverinta medicala eliberata de medicul de familie cu precizarea “clinic sanatos; nu se afla  in evidenta cu boli  infecto – contagioase  in evolutie”

h) aviz psihologic pentru participarea la cursul de calificare in ocupatia de baby sitter (evaluarea psihologica se va realiza gratuit ,dupa verificarea dosarului cu documentele mentionate mai sus ).

Candidatele care vor obtine aviz favorabil in urma evaluarii psihologice vor fi anuntate pentru a se prezenta  la curs.

Mentionam faptul ca acest curs este atractiv, accesibil, interactiv si informatia este livrata cursantelor dupa metode moderne de formare, utilizand un manual al bonei, DVD  cu filme educative, etc.

Mult succes participantelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *