marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Social > Școală de dans la Peștera

Școală de dans la Peștera

Copiii din comuna Peștera au de astăzi o școală de dans în cadrul căreia primesc cursuri gratuite de dans modern, de la instructori profesioniști. Proiectul a fost organizat la inițiativa autorităților locale, cu scopul de a aduce bucurie copiilor.

Școala de dans Peștera a fost inaugurată la Sala de Sport din comună, unde pe parcursul verii, elevii pot învăța 11 tipuri de dans modern, de două ori pe săptămână, sprijiniți de instructori de talie internațională.

“O să facem în fiecare săptămână un alt stil de dans. Vom face o coregrafie din fiecare stil de dans și o să încercăm să le combinăm, să facem un spectacol și să iasă ceva frumos”, ne-a declarat SilviuTeodor Oeru, coreograf.

„Învățăm să ne mișcăm, să ascultăm muzica și să dezvoltăm un corp frumos. Orice este mai dificil la început. Trebuie doar să îți placă”, ne-a spus coreograf Marius Mathyus.

Proiectul este unul educativ, cultural și recreativ și se desfășoară pentru prima dată în comuna Peștera. Cu această ocazie, micuții nu vor învăța doar dans ci și coregrafie și scenografie.

„Este prima școală de dans creată pentru o comunitate locală. Este un proiect frumos, care vrea să strângă copiii pe perioada vacanței, într-o activitate pe care ne-o dorim să fie de lungă durată”, a precizat Chris Gavrilă, organizator evenimente.

„Dansul îmi place foarte mult și am venit ca să învăț foarte bine”, ne-a declarat una dintre micuțele dansatoare din comuna Peștera.

După ce vor învăța cele mai bune mișcări de dans, copiii vor participa, pe 5 septembrie, alături de instructori și coregrafi  la un mare show.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *