miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Social > Școala de șoferi mai scumpă

Școala de șoferi mai scumpă

Preţuri mai mari de la 1 iulie la şcolile de şoferi. Instructorii auto nu vor mai avea voie să aibă mai mult de șapte cursanți pe lună, astfel că vor fi nevoiți să dubleze prețurile pentru a putea continua activitatea.

Ministerul Transporturilor dorește să limiteze numărul de ore pe care un instructor auto le poate desfășura într-o lună. Măsura vine ca urmare a unor controale care au avut loc la nivelul școlilor de șoferi. Au fost găsiți instructori care au avut și 600 de cursanți pe an, ceea ce a ridicat numeroase întrebări cu privire la corectitudinea desfășurării cursurilor practice.

„Șapte cursanți înseamnă un venit net de 1100 lei pe lună, care include și întreținerea vehiculului. Nu se poate trăi. Sunt taxe, sunt cheltuieli foarte mari, iar activitatea ar deveni subfinanțată”, ne-a declarat Bectemir Daniar, reprezentant Federația Națională a Formatorilor Auto din România.

Limitarea de la 1 iulie a numărului cursanților se va realiza prin introducerea unui registru unic al cursanților. Astfel reprezentanții din Transporturi vor avea evidența tuturor instructorilor auto, dar și al celor care vor să devină șoferi. Și la nivelul județului Constanța au avut loc mai multe controale amănunțite ale școlilor de șoferi, iar în urma lor, activitatea mai multor instructori a fost suspendată.

„Se controlează actele, documentele, caietul cursantului, foaia de parcurs, etc. Aceste documente inutile nu influențează în niciun fel pregătirea sau ridicarea nivelului de pregătire a cursanților”, a precizat Bectemir Daniar, reprezentant Federația Națională a Formatorilor Auto din România.

Sindicatele doresc să oprească noua inițiativă de limitare a numărului de ore. Ei au reușit în urmă cu aproximativ două luni blocarea legii prin care erau obligați să își echipeze mașinile cu sisteme de monitorizare.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *