sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Educatie > Școala “Grigore Moisil” din Năvodari va fi dotată cu panouri solare

Școala “Grigore Moisil” din Năvodari va fi dotată cu panouri solare

Finanțarea proiectului a fost obținută prin câștigarea unui concurs național, în care oraşul Năvodari s-a clasat pe primul loc între cei 16 candidaţi selectaţi.

„În urmă cu câteva luni, Școala Grigore Moisil a depus o aplicație împreună cu Primăria Năvodari la o linie de finanțare „Împreună Pentru Fiecare”. Au fost depuse 270 de proiecte, dintre care 16 câștigătoare, Școala Grigore Moisil a fost pe locul I, cu un proiect pentru panouri fotovoltaice.” a precizat Ligia Mangri, directorul Școlii Grigore Moisil din Năvodari.

Sistemul fotovoltaic va fi alcătuit din 20 de panouri solare montate pe acoperişul școlii. Astfel se va asigura, parţial iluminatul școlii pe întreaga perioadă a anului.

“Eu zic că va ajuta foarte mult școala, pentru că sperăm să obținem toate avizele pentru a intra în rețeaua electrică a orașului și să facem economie la iluminat. Facem reducere la bugetul școlii, bani pe care îi vom reorienta spre premierea copiilor sau investiții la nivelul școlii.” a adăugat Ligia Mangri, directorul Școlii Grigore Moisil din Năvodari.

Conducerea şcolii “Grigore Moisil” din Năvodari va aplica şi pentru alte linii de finanțare, în scopul demarării unor proiecte cel puțin la fel de îndrăznețe. Implementarea proiectului a început pe 1 octombrie, iar școala eco are la dipoziţie trei luni şi un buget de 45 de mii de lei pentru finalizarea acestuia.

R. Sorin Hulubei.

O. Alexandru Ionescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *