Școlile se vor redeschide abia în septembrie. Până pe 12 iunie se continuă învățământul la distanță

  •  
  •  
  •  
  •  

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat astăzi președintele Klaus Iohannis.

Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) pentru pregătirea evaluării naționale, respectiv a bacalaureatului.

Anul școlar se termină pe 12 iunie, iar mediile sunt încheiate pe baza notelor actuale.

Până la acea dată vor continua formele de învăţământ la distanţă.

“S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se vor întoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Președintele a precizat că sunt totuși câteva excepții. Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

În această situație, normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vor sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

Șeful statului a adăugat că Evaluarea naţională şi Bacalaureatul se vor organiza aşa cum au fost ele planificate, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanţare.

”Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”, a spus Klaus Iohannis.

https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/233687927702544/

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *