Acasă > Ultima ora > Scrisoare deschisă

Scrisoare deschisă

Din dorinta de a fi cat mai corecti informati atat constantenii, cat si opinia publica din Romania, in calitate de participant la manifestarea ad-hoc desfasurata, ieri, 16 noiembrie 2014, din fata sediului Prefecturii Constanta ma vad nevoit sa fac o serie de precizari. In primul rand, manifestarea de ieri noapte a fost una pasnica si nici de cum revolutie cum au incercat sa denatureze unii comentatori si analisti politici.

In cursul zilei de ieri, impreuna cu un grup de prieteni am urmarit siderat umilinta la care au fost supusi cetatenii romani din diaspora care, in pofida dreptului constitutional pe care il are orice cetatean de a avea posibilitatea de a vota au fost obstructionati.

In jurul orelor 20.00, impreuna cu prietenii mei am ajuns in fata sediului prefecturii Constanta pentru a ne arata solidaritatea cu confratii nostri romani de pretudindeni, care in continuare nu-si puteau exercita dreptul la vot. Zeci de oameni care gandeau si simteau la fel ca noi, din diferite medii sociale isi exprimau deja nemultumirea. Principala noastra dorinta era sa transmitem de maniera pasnica mesajul de solidaritate cu romanii din diaspora si in acelasi timp sa transmitem reprezentantului Guvernului in teritoriu, prefectului judetului Constanta, Radu Volcinschi, dorinta confratilor nostri din strainatate de a vota,  prin prelungirea programului in sectiile de votare.

Incepand cu orele 21.00, coloana de manifestanti a plecat intr-un mars catre sediul PSD din Constanta, unde cei prezenti si-au aratat dezaprobarea fata de modul de organizare al alegerilor, dupa care marsul a continuat pe principalele bulevarde din Constanta, acesta incheindu-se in fata Prefecturii in jurul orelor 24.00.

Emulatia fireasca a acestui demers de solidaritate s-a concretizat printr-un numar de circa 1.000 de manifestanti, care de maniera pasnica au strigat lozinci impotriva actualului Guvern si a modului defectuos in care a organizat alegerile, cerandu-se demisia Guvernului Ponta. Meritul acestei stari de spirit este atat al romanilor care au vrut schimbare si au votat-o, cat si al celor care au manifestat pasnic.

Consider ca ceea ce s-a intamplat aseara se datoreaza partidului aflat la guvernare care prin politicile publice din ultimii 25 de ani a reusit contraperformanta de a saraci societatea romaneasca si de a o dezbina intr-o maniera descalificabila. Aseara, am constatat cu bucurie ca cetatenii Constantei acuzati de prea multe ori pe nedrept de lipsa de spirit civic au avut curajul si demnitatea de a se exprima public pentru idealurile lor.

 In opinia mea, acesti nebuni frumosi sunt oamenii pe care i-am vazut aseara (elevi, studenti, angajati, intreprinzatori, medici, profesori, pensionari si altii), care prin curajul lor merita toata aprecierea noastra.

Ma inclin cu multa consideratie in fata lor si le multumesc ca prin curajul lor mi-am intarit convingerea ca si constantenii au spirit civic in egala masura ca si timisorenii, clujenii, baimarenii, sibienii si altii.

                            Iulian GROPOSILA, cetatean roman, voluntar din Constanta

 

P.S.

Dar, cum revolutiile sunt proiectate de vizionari si infaptuite de nebunii frumosi, rolul nostru s-a incheiat aseara. De acum in colo, vor intra in actiune oportunistii, iar convingerea mea este ca deja s-a format coada de revolutionari la sediile partidelor politice din opozitie.

Multi dintre cei care au fost pe strazi ieri noapte isi vor vedea de drumul lor, in timp ce, oportunistii de-abia de acum isi incep demersul de a prinde un loc cat mai caldut si mai bine remunerat sub protectia partidelor politice care vor ajunge la guvernare.

Insa, de aici responsabilitatea apartine atat celui caruia i-am dat gir si increderea noastra totala, noului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, cat si a partidelor care vor urma la guvernare si care consider că si-au invatat lectia pe care a luat-o PSD-ul de la poporul roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *