vineri, 7 august 2020
Acasă > Social > Scufundări pentru a curăţa rezervaţia la Vama Veche – 2 Mai

Scufundări pentru a curăţa rezervaţia la Vama Veche – 2 Mai

Anul acesta, pasionaţii de scufundări, profesionişti sau amatori au posibilitatea de a participa la o campanie de curăţenie subacvatică, ce îşi propune să elibereze rezervaţia marină de deşeuri.

Organizaţia nonguvernamentală Mare Nostrum, alături de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” şi membrii clubului Junior Rangers organizează pe data de 5 iunie, cu ocazia zilei Rezervaţiei Marine Vama Veche – 2 Mai, o campanie de curăţare a deșeurilor ce au invadat Rezervația Marină Vama Veche – 2 Mai.

Ecosistemul Mării Negre este grav afectat de deşeurile aruncate pe plaje sau în mare, acest fenomen conducând la moartea faunei şi florei subacvatice. Cele mai frecvente deşeuri întâlnite la litoralul românesc în ultimii ani sunt pet-urile, reprezentând 30 la sută din totalul deşeurile identificate pe plaje.

Persoanele interesate se pot alătura acestui demers înscriindu-se, până pe data de 25 mai, contactând ONG Mare Nostrum, pe e-mail event@marenostrum.ro /telefonic 0241/612.422.

Sursa: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *