sâmbătă, septembrie 21, 2019
Acasă > Administratie > Se actualizează Planul Urbanistic General al Medgidiei

Se actualizează Planul Urbanistic General al Medgidiei

Actualizarea Planului Urbanistic General al Medgidiei a fost supusă atenţiei publice prin dezbaterea organizată joi, 21 august la Casa de Cultură I. N. Roman. Planul Urbanistic General trasează cadrul necesar dezvoltării urbanistice ulterioare a municipiului. Pe baza propunerilor din actualul PUG pot fi întocmite strategii, programe de măsuri, proiecte.

Autorul planului, Georgiana Voicu a precizat că, în urma studiului elaborat s-a constatat că economia localităţii este bazată pe servicii, încercând să se aducă în prim plan potenţialul de energie regenerabilă şi voltaică. Se menţin proiectele de parcuri eoliene, parc industrial şi se urmăreşte revitalizarea platformei industriale din zona nord.

 La rândul său, primarul Marian Iordache a subliniat faptul că se are în vedere dezvoltarea intravilanului. Terenurile din partea de vest (malul sudic al canalului înspre Cernavodă) şi partea de sud a oraşului (începând cu ultima stradă – Panseluţelor şi până la Gara de Sud) vor intra în intravilan şi vor fi destinate construirii de locuinţe. În schimb, zona centrală va fi mai restrictivă din punct de vedere al construcţiilor, în timp ce în zona de nord se va încerca o reconversie a industriei respective şi, totodată, se vor dezvolta spaţiile verzi şi parcurile.

“În plan avem şi realizarea unei noi legături între nordul şi sudul oraşului prin completarea inelului de centură cu un nou pod peste canal şi a unei noi pasarele spre gară, precum şi o variantă de ocolire a centrului oraşului prin realizarea Şoselei de Centură”, a spus edilul localităţii.

Totodată, noul plan urbanistic propune dezvoltarea unei reţele de parcaje (subterane şi supraterane), reorganizarea circulaţiilor la nivelul zonei centrale prin extinderea sensurilor unice şi amenajarea intersecţiilor, precum şi realizarea unei variante de ocolire a satului Valea Dacilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *