vineri, 14 august 2020
Acasă > Sanatate > Se apropie examenul de rezidenţiat!

Se apropie examenul de rezidenţiat!

Pe 25 noiembrie, va avea loc concursul pentru cele peste 2500 de posturi de medic rezident, cele mai multe în domeniul medicinei de familie, chirurgie și medicină internă.

La fel ca și anul trecut, examenul se va desfășura în şase centre universitare, cele mai multe dintre posturi fiind alocate centrului universitar București, urmat de Cluj , Iași și Timișoara.

Dintre specialități, cele mai multe sunt în domeniul medicinei de familie, chirurgie și medicină internă. Spre deosebire de anul trecut, absolvenții au posibilitatea în acest an de a candida și pe posturi în spitalele clinice și nu doar în cele mici.  Decizia a fost luata pentru a sustine tinerii medici in a-si continua cariera profesionala in tara. Cu toate acestea, nu puțini sunt aceea care visează să obțină un post în străinătate.

Pentru a se înscrie la examenul de rezidențiat, care este programat pe data de 25 noiembrie, absolvenții trebuie să achite o taxă de 360 de lei. Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Ocuparea posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *