duminică, 9 august 2020
Acasă > Sanatate > Se desființează Policlinica cu plată din Constanța

Se desființează Policlinica cu plată din Constanța

Policlinica cu plată din Constanța ar putea deveni istorie, în urma hotărârii de Guvern privind reorganizarea sistemului sanitar. Decizia luată de Ministrului Sănătăţii, Sergiu Nicolăescu afectează toate cele nouă policlinici cu plată din ţară.

La o lună după ce s-a decis desfiinţarea Caselor de asigurări de Sănătate, vine rândul Dispensarelor cu plată din toată ţara să fie reorganizate. Însă motivele sunt cu totul altele. Desfiinţarea Policlinicii cu plată este o urmare a reorganizării care priveşte şi desfiinţarea Direcţiilor Publice de Sănătate Judeţene.

Decizia de a desfiinţa policlinicile județene ar fi o mare nedreptate susţin cei mai mulți din pacienții care obişnuiesc să apeleze la ajutorul medicilor de aici.

Policlinica cu plată din Constanţa funcţionează din 1992. Şi în tot acest timp instituţia a fost finanţată din banii pe consultaţii, nu a primit niciodată fonduri de la stat, ba chiar a înregistrat profit. Reprezentanților Dispensarului le vine greu să înţeleagă această măsură.

“Suntem o instituţie medicală care se auto-finanţează şi iese pe profit, iar acest lucru se întâmplă în condiţiile în care preţurile consultaţiilor sunt cu mult mai mici faţă de toate celelalte cabinete din oraş. De exemplu, o consultaţie la un medic specialist costă 23 de lei, iar pentru un medic primar – 40 de lei, faţă de cel puţin 50 la cabinetele din oraş. Plus că, în Policlinică avem toate specializările, iar pacientul este rezolvat în aceeaşi zi sau maxim a doua zi. Mai mult decât atât, am reuşit să avem şi refinanţare care a mers către aparatură medicală modernă, ceea ce presupune din start şi creşterea calităţii actului medical”, a declarat Adriana Matei, managerul Policlinicii cu plată Constanța

Numai în 2012 unitatea sanitară a efectuat peste 60 de mii de consultaţii și peste 40 de mii de analize medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *