marți, 11 august 2020
Acasă > Social > Se distribuie pachetele în Năvodari

Se distribuie pachetele în Năvodari

Mobilizare de forțe pentru angajații din Primăria Năvodari. Pachetele cu alimente vor ajunge la 3000 de locuitori ai orașului. Sunt sute de persoane cu atîtea povești dramatice de viață. Mulți au înfruntat frigul și ploaia pentru a-și primi ajutorul social.

Înarmați cu umbrele, dar și cu răbdare, năvodărenii și-au așteptat rîndul la coadă, pentru a primi ajutorul de la Uniunea Europeană.

„Așa este când vii în prima zi; stai și la coadă”, ne-a transmis o pensionară.

Peste 3000 de pachete cu alimente au fost alocate pentru orașul de la malul mării, iar pentru  ca cei în vîrstă să nu stea prea mult în frig, angajații Primăriei s-au organizat exemplar.

 „Avem echipa completă, formată dinainte, pe dispoziție de primar, iar acum distribuim pachetele. Toți beneficiarii acestor ajutoare trebuie să se prezinte în maximum 30 de zile. Au primit acasă cupoane; trebuie să vină cu cuponul și cu actele originale. Ne referim la actele de identitate, de pensie, de șomaj sau de primire a unui ajutor social”, ne-a declarat Elena Gogioman, Primăria Năvodari

Mulți dintre ei sunt bătrîni și bolnavi, alții vin din partea celor care nici măcar nu pot să se deplaseze, iar alții au venit împinși de grija zilei de mîine.

„Contează foarte mult pentru mine acest ajutor. Eu sunt pensionat pe caz de boală, iar ajutoarele acestea au venit la timp”, ne-a spus un bărbat.

„Am soția bolnavă și fata cu handicap, iar eu am 73 de ani. Așa că primim toți trei ajutor, iar acesta este binevenit”, ne-a spus un pensionar.

„Acest ajutor este binevenit în situația în care ne aflăm. Mi-a murit soțul și am rămas cu un copil. Este binevenit în acest moment”, ne-a transmis o femeie.

“Am zece copii, stau în satul Midia și primesc ajutor social. Nu am alt venit financiar, iar situația noastră este dramatică. Stăm cu zece copii într-o cămăruță din satul Midia, unde este curent și mucegai. Cel mai mic copil al meu are doar o lună și jumătate, iar aceste ajutoare au venit exact la timp”, ne-a spus unul dintre beneficiar.

Pentru mulți dintre acești oameni, pachetul cu zahăr, ulei, făină, mălai și conserve reprezintă singura sursă de hrană.  Cei care nu au apucat să-și ridice pachetele au la dispoziție o lună. Angajații de la Primărie au program în fiecare zi, de la orele 9.00 la 12.00 și de la orele 1.00 la 17.00, la punctul de distribuire de lîngă sediul Poliției Locale, Năvodari.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *