duminică, 29 martie 2020
Acasă > Politica > Se limpezesc apele în PNL

Se limpezesc apele în PNL

PNL nu-și va schimba denumirea. Așa a decis azi Comisia de statut a partidului care a aprobat amendamentul inițiat de președintele de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus, potrivit căruia denumirea, identitatea, tradiția istorică și unitatea sunt valori imuabile ale partidului.

Liberalii s-au reunit astăzi  la Palatul Parlamentului, în Congres extraordinar pentru aprobarea modificărilor la statutul partidului, urmând ca mâine în Congres ordinar să-și aleagă noua conducere. Pentru funcția de președinte majoritatea organizațiilor îl susțin pe Klaus Iohannis.

Noul statut al liberalilor prevede că cei 31 de vicepreședinți ai PNL vor fi aleși uninominal în congresul partidului, urmând ca atribuțiile acestora să fie propuse ulterior în Biroul Politic Național și aprobate de Delegația Permanentă.

De asemenea, noul statut stipulează că secretarul general al partidului va fi propus de preşedintele PNL şi validat de Biroul Politic Naţional, în care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii şi viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii reşedinţă de judeţ şi preşedinţii de consilii judeţene şi liderul delegaţiei de europarlamentari PNL.

Organizația județeană a PNL Constanța participă la Congres cu 30 de delegați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *