miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Se lucrează la drumul Năvodari-Mamaia

Se lucrează la drumul Năvodari-Mamaia

Lucrările la drumul ce leagă orașul Năvodari de stațiunea Mamaia au fost reluate de muncitori. Primăria Năvodari luptă cu tot dinadinsul ca termenul de execuție să fie terminat și în timpul sezonului estival, autoturismele să poată circula pe un drum nou, dotat cu sensuri giratorii, piste de bicicliști și pasarele pentru pietoni.

Drumul ce leagă Năvodari de Mamaia, nu a fost abandonat așa cum mulți și-au imaginat. După o luptă crâncenă dusă de autoritălile locale s-a ajuns la o înțelegere cu firma Enel, care inițial nu dorea executarea lucrărilor înainte ca banii să fie achitați integral.

“Enel-ul ne-a răspuns că se pot face eșalonări pentru plăți, drept pentru care ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să fie executată și relocarea rețelelor electrice. Sunt create toate premizele, proiectul a fost avizat de Enel, iar în momentul de față reabilitarea și modernizarea drumului dintre Năvopdari și Constanța are toate șansele să se închidă în termenul în care a fost asumat față de Uniunea Europeană”, ne-a declarat Adrian Constantin, Șef Serviciu Achiziții Primăria Năvodari.

Discuțiile dintre autorități, constructor și firma Enel, au dus la o concluzie comună ceea ce a permis reluare în grabă a lucrărilor.

În prezent, echipele de muncitori desfășoară lucrări la etapa de întreținere a drumului, urmând ca în cel mai scurt timp să se treacă la o nouă etapă, aceea de montare a stâlpilor pentru asigurarea iluminatului public.

Drumul ce leagă Orașul Năvodari de stațiunea Mamaia va avea inițial două benzi de ciruculație pe care șoferii le vor putea utiliza înainte de terminare întregului proiect. Termenul de finalizare fiind iunie 2015.

„Eu sper că în următorul sezon estival vom avea o investiție așa cum a fost ea proiectată și anume la patru benzi, cu trotuare pe de-o parte și de alta, cu pistă pentru bicicliști, cu pasarelă în zona Taberei, cu iluminat fotovoltaic astfel încât să se facă și economie de energie electrică”, ne-a mai spus Adrian Constantin, Șef Serviciu Achiziții Primăria Năvodari.

Poriectul are o valoare de 60 de milioane de lei, iar autoritățile locale îi asigură pe locuitori că vor face tot ceea ce este posibil ca planurile să fie duse la bun sfârșit în timp util.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *