Acasă > Educatie > Se pregătesc pentru vacanţă!

Se pregătesc pentru vacanţă!

Eforturile depuse de elevi pe parcursul anului şcolar sunt răsplătite în vacanţă prin tabere. Pentru cei de la Constanţa cea mai iubită destinație de vacanță rămâne muntele. Cadrele didactice s-au ocupat din timp de organizare și înscrieri. Acum, pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Doar câteva zile au mai rămas până când elevii vor intra în vacanță. Pentru mulţi planurile includ şi câteva zile de tabără, iar de organizarea plecărilor s-au ocupat cadrele didactice. Profesorii spun că taberele sunt un bun prilej pentru ca elevii să înveţe cum să se integreze într-un colectiv.

“Sunt foarte prielnice având în vedere că acest lucru îi determină să fie mai uniți. Părinții sunt deschiși să-i lase în tabere atâta timp cât au certitudinea că sunt în siguranță, iar pentru cadrele didactice responsabilitatea este foarte mare. Suntem în permanenţă în mijlocul lor, pentru noi relaxare nu există. Am plecat în tabără cu maxim 10 elevi”, a declarat Alina Bileca, cadru didactic.

Unele tabere au şi un scop educativ. Deşi sunt în vacanţă elevii continuă să înveţe într-un cadru mult mai relaxat decât cel de la clasă.

”Anul acesta în perioada 8 iulie-14 iulie se organizează o tabără de engleză, este o tabără unde elevii își perfecționează limba engleză. Participă 25 de elevi care abia așteaptă să se recreeze. Pentru elevi tabăra este benefică”, a declarat Leila Ali, cadru didactic.

Pentru părinţii care sunt de acord să îşi lase copiii în tabere sunt importante condiţiile de cazare şi siguranţa că micuţii sunt supravegheaţi. Plecarea în tabără implică şi unele costuri pentru familii ce variază în funcţie de tipul de cazare şi masă, dar şi de programele incluse în cele cinci sau şapte zile de deplasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *