Se repară infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța. Durata de execuție a lucrărilor este de 149 de zile

Ministrul Trsnporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că au început lucrările de reparații la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța.

Au fost deja  semnate ordinele începere a lucrărilor și procesele verbale de predare a amplasamentelor pentru repararea a 35 de linii (cu o lungime totală de 13,39 km) și a 75 aparate de cale.

Lucrările se desfășoară pe raza stațiilor Port Zona A, Port Zona B și Port Mol V.
Durata de execuție a lucrărilor este de 149 de zile.

Finanțarea este asigurată din Fondul de rezervă al Guvernului României.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA precizează, totodată, că lucrările de reparații și întreținerea a infrastructurii feroviare publice din incinta Portului Constanța, administrate de SRCF Constanța, au fost stabilite în conformitate cu prevederile Măsurii 4.1 din memorandumul pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanța, inițiat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și au drept scop redeschiderea pentru circulație și manevră a unor linii, închise în prezent din motive tehnice, și readucerea în regim normal de funcționare a aparatelor de cale.

În cadrul Priorității 1 au fost incluse 35 de linii, cu o lungime totală de 13,398 km, și 75 aparate de cale. Din cauza volumului mare de lucrări și având în vedere caracterul urgent al lucrărilor, pentru reducerea timpului de efectuare a reparațiilor, respectiv a termenului de redeschidere a liniilor, lucrările prevăzute la Prioritatea 1, au fost împărțite în două loturi:

  •  Lotul 1. lucrări pe 19 linii, totalizând 6.589 km și 32 aparate de cale;
  •  Lotul 2: lucrări pe 16 linii, totalizând 6,809 km și 43 aparate de cale.

Lucrările de reparații (Lotul 1)se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona A, Port Zona B, iar lucrările  de reparații (Lotul 2)se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona B și Port Mol V.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.