duminică, 9 august 2020
Acasă > Ultima ora > Sechestru pe acțiunile statului la PETROM

Sechestru pe acțiunile statului la PETROM

Statul roman este in fata unei actiuni fara precedent care loveste in resursele sale. Un sechestru a fost pus pe actiunile detinute de statul roman la compania Petrom, dupa ce Fratii Micula au castigat un proces impotriva Romaniei la Curtea de Arbitraj de la Washington.

Astfel, Curtea de Arbitraj a dispus printr-o decizie irevocabila ca fratilor de nationalitate suedeza Ioan Si Viorel Micula sa li se plateasca despagubiri de 82 de milioane de euro de catre statul roman pentru ca acesta nu şi-a respectat angajamentele referitoare la protecţia reciprocă a investiţiilor cuprinse în Acordul bilateral dintre Suedia şi România.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de economica.net, fratii Micula au pus sechestru pe actiunile Petrom in valoare de 66,9 milioane de euro in contul despagubirii care li se datoreaza in baza deciziei Curtii de Arbitraj de Washington.

“Deocamdată statul se joacă de-a v-aţi ascunselea cu noi. Avem o decizie a celui mai important forum internaţional în materie de drept comercial. Despre Petrom nu vă pot da nicio informaţie. Depinde ce se va întâmpla”, a declarat pentru economica.net Viorel Micula, preşedintele European Drinks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *