marți, februarie 18, 2020
Acasă > Sanatate > Secţia de chirurgie a Spitalului orășenesc Cernavodă a trecut printr-un amplu proces de modernizare în ultimii ani

Secţia de chirurgie a Spitalului orășenesc Cernavodă a trecut printr-un amplu proces de modernizare în ultimii ani

Laparoscopul, care a costat peste 40.000 de euro, a fost folosit prima dată pentru efectuarea cu succes a unei intervenţii chirurgicale la colecist, asupra unei paciente care suferea de obezitate de gradul 2-3. Operaţia, care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, s-a încheiat cu succes.

Laparoscopia are avantaje evidente faţă de intervenţiile chirurgicale clasice: astfel, în loc de o tăietură de până la 30 de centimetri, se fac incizii de doar 3-5 milimetri. Aparatul permite investigații complexe, dar și intervenții care diminuează traumele postoperatorii. Practic, dupa ce sunt supuși operațiilor cu laparoscopul, pacienții pot să se ridice din pat a doua zi.

Aceasta nu este singura îmbunătăţire adusă secţiei de chirurgie. Blocul operator, inaugurat la sfârşitul lunii mai, a beneficiat de multiple modernizări pentru a se conforma standardelor europene, cu  lămpi de ultimă generație, mese, uși, dar și geamuri noi.

În total, pentru renovarea acestei secţii, au fost investiţi peste 85.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *